EA reageerde bij monde van Lucy Bradshaw, de general manager van SimCity-ontwikkelaar Maxis. "Toen The Ville in juni gelanceerd werd, was de inbreuk op (het merk) The Sims Social evident voor ons bij Maxis, maar ook voor spelers en de industrie in zijn geheel. Zynga's ontwerpkeuzes, animaties, visuele aspecten en bewegingen van personages zijn direct uit  The Sims Social gehaald."

Volgens Bradshaw is de aanklacht van EA een principekwestie "om Zynga een halt toe te roepen". De uitgever heeft hier "de financiële en bestuurlijke middelen voor", iets wat sommige ontwikkelaars die ook door Zynga gekopieerd zouden zijn, niet altijd hebben, aldus Bradshaw. De social games-ontwikkelaar is er in het verleden vaker van beticht directe klonen van op dat moment populaire games uit te brengen.\

Insiders

In de volledige aanklacht is ook te lezen dat EA Zynga ervan beticht vertrouwelijke informatie te hebben gebruikt om The Sims Social te kunnen nabootsen. Er zijn namelijk de afgelopen jaren enkele EA-medewerkers richting Zynga vertrokken, die zich op hoog niveau met de Sims-franchise bezighielden, zoals voormalig COO John Schappert en EA Play-baas Jeff Karp. Zij zouden toegang tot gedetailleerde informatie over de ontwikkeling van The Sims Social gehad hebben.

Zynga heeft inmiddels zelf ook op de aanklacht gereageerd, tegenover GiantBomb, en zegt het volgende: "Het is jammer dat EA dit een gepaste reactie op onze game vindt en het brengt duidelijk een gebrek aan kennis over de basisprincipes van copyright aan het licht", stelt Reggie Davis. Hij vindt het bovendien ironisch dat EA Zynga aanklaagt, omdat de uitgever net SimCity Social gelanceerd heeft. Die game lijkt volgens Davis enorm veel op Zynga's CityVille.