Nieuws
Star Wars Jedi Survivor

EA hint mogelijk naar Star Wars Jedi: Survivor-release voor april 2023

Bedrijf heeft hoge verwachtingen voor Wild Hearts

Geschreven door Michel Musters op
Electronic Arts lijkt er naar te hinten dat Star Wars Jedi: Survivor voor april 2023 uitkomt.

Het bedrijf liet tijdens het bekendmaken van diens fiscale kwartaalcijfers namelijk weten dat het voor 1 april een game in "een grote franchise" uitbrengt (via Eurogamer). Hoewel EA geen titel noemde, gingen er eerder ook al geruchten over de mogelijkheid dat de nieuwe Star Wars-game voor april 2023 uitkomt. 

Het lijkt dan ook om die game te gaan. Het is immers de enige aangekondigde EA-game die nog gene releasedatum heeft. Andere geplande games, zoals Koei Tecmo's Wild Hearts, Need for Speed Unbound en de remake van Dead Space, hebben wel al releasedata.

Star Wars Jedi: Survivor werd eerder dit jaar aangekondigd en is het directe vervolg op Star Wars Jedi: Fallen Order. De game speelt zich vijf jaar na de gebeurtenissen uit het eerste deel af, met opnieuw Cal Kestis in de hoofdrol. Het vervolg wordt net als het origineel ontwikkeld door Apex Legends- en Titanfall-ontwikkelaar Respawn Entertainment. De game moet uitkomen op PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc. 

Journalist Jeff Grubb claimde eerder al dat het spel voor april 2023 uitkomt en dat in december de promotie voor de game wordt opgestart.

Wild Hearts

EA liet tijdens de bekendmaking van diens kwartaalcijfers ook weten hoge verwachtingen te hebben van het door Koei Tecmo ontwikkelde Wild Hearts, een fantasievol jaagspel dat vaak met Monster Hunter wordt vergeleken. 

"Het monsterjaaggenre is vrij nieuw en is snel enorm populair geworden. Het is tijd voor innovatie en creativiteit en uitbreiding. Alles wat we het team zien doen komt overeen met waar de community om vraagt" aldus EA-baas Andrew Wilson (via VGC). De game verschijnt op 17 februari 2023 op PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc.

Fifa 23

EA liet verder weten dat er een stijging van tien procent in de verkoop van Fifa 23 merkbaar was ten opzichte van Fifa 22. De Ultimate Team-modus wordt door zes procent meer mensen gespeeld. Zoals eerder aangekondigd is Fifa 23 de laatste game in de reeks die deze naam draagt - volgend jaar zal de game EA Sports FC heten.

Dit artikel delen:

Lees meer

Corsair onthult PCIe 4.0-ssd's met volumes tot en met 8 TB PlayStation VR2 komt op 22 februari uit, gaat 600 euro kosten
0

Reacties op: EA hint mogelijk naar Star Wars Jedi: Survivor-release voor april 2023

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.