De wijziging heeft verder geen impact op de gameplay van het multiplayercomponent en maakt enkel het expliciet benoemen van de Taliban ongedaan. De tegenstanders van de Amerikaanse soldaten hebben als gevolg hiervan een nieuwe naam gekregen, te weten 'Opposing Force'.

Verklaring

De volledige verklaring van Goodrich legt de beslissing in meer detail uit: "Naast positieve feedback hebben we ook reacties gekregen van vrienden en familie van gevallen soldaten, die hun zorgen uitspraken over het speelbaar maken van de Taliban in de multiplayer van het spel. De mening van deze mensen is erg belangrijk voor het Medal of Honor-team. We vinden dat er naar hen geluisterd moet worden, dat recht hebben ze wel verdiend. Daarom, maar ook omdat het hart van Medal of Honor altijd heeft gelegen in het eren van de Amerikaanse en Geallieerde soldaten, hebben we besloten om de vijand in Medal of Honor van Taliban te hernoemen tot Opposing Force."

Naast reacties van vrienden en familie van de soldaten, lieten ook verschillende bekende instanties dan wel personen weten wat zij vonden van de kwestie rondom de Taliban in Medal of Honor. Zo wilde een Britse minister het spel laten verbieden en besloot de Amerikaanse winkelketen GameStop het spel te weren uit zijn op legerbases gevestigde outlets.