EA hekelt directeurs en managers die giftig werkgedrag toestaan

EA hekelt directeurs en managers die giftig werkgedrag toestaan

Laura Miele, chief operating officer bij Electronic Arts, vindt dat directeurs en managers die giftig werkgedrag toelaten binnen de bedrijven waar ze werkzaam zijn moeten vertrekken of ontslagen moeten worden.

Dat liet ze weten tijdens een speech op Dice 2022, beschreven op IGN. "Laten we eerlijk zijn: er zijn een aantal pijnlijke koppen in het nieuws verschenen. Er zijn verhalen van nalatigheid en rechtszaken, afkomstig van leiders die niet konden voldoen aan de standaard die we verwachten."

Miele vervolgt: "Vrouwen worden lastiggevallen, gepest, gemarginaliseerd, tegengehouden in hun carrière en minder betaald. Dit zijn echte verhalen en echte mensen en dit gebeurt binnen bedrijven in onze industrie. We hebben op z'n minst eerlijke en veilige werkomgevingen nodig."

Miele noemde geen specifieke namen. De afgelopen jaren liggen onder andere Ubisoft en Activision Blizzard onder vuur voor giftig werkgedrag en ongelijke behandeling van vrouwelijke werknemers. Wat Miele betreft worden bazen vaker en duidelijker verantwoordelijk gehouden voor wat er gebeurt op de werkvloer.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Haha ja nogal logisch maar bedankt voor het bericht EA

0

@Furyans haha echt he! Mede mogelijk gemaakt door Stichting Open Deur.

0
test

@Tinus Tussengas-1 haha precies!

0

Dat kan ze wel willen, maar is gewoon een utopie! Mensen zijn nou eenmaal niet zo lievvv voor elkaar, iets met ego's, etc. Vandaag is hier weer een goed voorbeeld van... Net zoals al die mooie woke praatjes op Twitter/LinkedIn etc, het zou mooi zijn maar gaat gewoon niet gebeuren.. Hoe beter ik de mensen leer kennen, des te meer ik van mijn hond ga houden

0

@GangstaLean je kunt het waarschijnlijk niet volledig uitbannen nee, maar dat betekent niet dat je dan maar niets moet ondernemen. Heel duidelijk iedereen die zich misdraagt, wie hij of zij ook is of welke functie die persoon bekleedt keihard aanpakken. Ik zou denken dat dat wel zou schelen in het aantal gevallen

0

Aanbevolen voor jou