EA heeft WoW bestudeerd voor The Old Republic | Gamer.nl

EA heeft WoW bestudeerd voor The Old Republic | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"We keken zeer intensief naar de eerste twaalf maanden van World of Warcraft", legt Brown uit. "En dan moet je goed beseffen: World of Warcraft lanceerde alleen in Noord-Amerika en dus niet in twee regio's tegelijk", waarmee hij doelt op het feit dat The Old Republic wel gelijktijdig op meerdere continenten verschijnt.

Brown kaart ook het belang van de opstartfase van The Old Republic aan. "Als de eerste gebruikers van het spel inloggen, willen we dat ze direct toegang hebben. Zelfs wanneer ze spelen in een drukbevolkte wereld, moet de internetverbinding goed zijn. Een zeer goede service is erg belangrijk voor ons."

Om dit te bewerkstelligen heeft EA het aantal pre-orders dat het aanneemt voor de game bewust beperkt gehouden, waardoor niet iedereen die het spel wil hebben tegelijk op de dag van lancering inlogt op de servers. Wanneer The Old Republic verschijnt, is nog niet bekendgemaakt. Verwacht wordt dat de game eind dit jaar lanceert.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou