'EA heeft overnamebod ontvangen van Nexon' | Gamer.nl

'EA heeft overnamebod ontvangen van Nexon' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De waarde van de EA's aandelen zijn ruim acht procent gestegen na de bekendmaking. Zowel EA als Nexon hebben laten weten niet te reageren op geruchten.

Volgens Wedbush-analist Michael Pachter is het overnamegerucht onzin, zo verklaart hij tegenover GamesIndustry.biz. Volgens de analist zit Nexon niet in een geschikte financiële positie om Electronic Arts te kunnen kopen en aandeelhouders tevreden te houden. Bovendien gelooft hij niet dat Nexon beter zou zijn in het beheren van EA's activa dan het bedrijf nu zelf doet.

Nexon

Nexon is een uitgever en ontwikkelaar van ma ively multiplayer online-games, waaronder het succesvolle MapleStory. Het bedrijf werd in 1994 opgericht in Zuid-Korea, maar heeft zijn hoofdkantoor nu in Tokio, Japan. Het bedrijf verwacht dit jaar een inkomstenstijging van 25 procent naar 1,4 miljard dollar en een winststijging van 53 procent naar 500 miljoen dollar.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou