Met deze stap lijkt de grip die Edge Games jaren lang op het woord 'edge' heeft gehad, te gaan verslappen. Edge Games heeft ooit kans gezien een handelsmerk van dit woord te maken en heeft het gebruik ervan door andere commerciële instanties hevig beperkt. Edge Games is er mede de reden van dat Soul Edge (voorloper van Soul Calibur)  in het westen de naam Soul Blade heeft gekregen. Langdell heeft er met zijn bedrijf recentelijk ook voor gezorgd dat de iPhone-game Edge van iTunes is verwijderd.

Er zijn sites die volledig zijn gewijd aan de praktijken van Langdell, die niet in de haak zouden zijn. Zo probeert Edge Games met diverse dummy-projecten zoals het spel Mirrors aanspraak te maken op diverse namen als Mirror's Edge.

Mirror's Edge

EA tracht met de petitie termen als The Edge, Gamer's Edge, Edge, Cutting Edge en andere producten met de naam Edge uit het register van het Amerikaanse Patent & Trademark Office te halen. Deze zijn allemaal in bezit van Edge Games. De reden hiervoor is Langdells aanspraak op de naam Mirror's Edge, een game die vorig jaar door EA is uitgebracht. Langdell heeft diverse malen gedreigd met een rechtszaak om 'zijn' handelsmerk te beschermen. EA wil daar nu een stokje voor steken.