De uitgever meldt verder dat Battlefield 3 Premium, de betaalde online service voor Battlefield 3, tot nu toe meer dan 3,5 miljoen leden heeft. Zij genereerden de afgelopen twaalf maanden ruim 120 miljoen dollar aan omzet. SimCity, dat in maart lanceerde, is inmiddels meer dan 1,6 miljoen keer verscheept. Daarvan is ongeveer 50 procent digitaal over de toonbank gegaan.

Fifa 13 is inmiddels al meer dan 14,5 miljoen keer verscheept, waarmee het 30 procent beter presteerde dan voorganger Fifa 12 in dezelfde periode het jaar daarvoor. Ook bij zijn mobiele games zag EA een groei in inkomsten, mede dankzij games als Real Racing 3 en The Simpsons: Tapped Out. Die laatste genereerde in maart 10 miljoen dollar, wat het totaal aan omzet sinds zijn lancering op 50 miljoen dollar brengt. Van Real Racing 3 werd geen omzet genoemd, maar is wel bekend dat het gratis spel inmiddels meer dan 30 miljoen keer gedownload is.

Jaarwinst

De netto winst van EA bedroeg in fiscaal 2013 98 miljoen dollar, vergeleken met 76 miljoen dollar het jaar daarvoor. De totale omzet in fiscaal 2013 was 1,2 miljard dollar, vergeleken met 1,37 miljard in dezelfde periode het jaar daarvoor. De omzetverwachting was de afgelopen 12 maanden al met 12 procent naar beneden bijgesteld. Dit leidde mede tot het aftreden van CEO John Riccitiello.