'EA grootste uitgever App Store afgelopen kwartaal' | Gamer.nl

'EA grootste uitgever App Store afgelopen kwartaal' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Mede door het doorvoeren van korting op de applicaties tijdens de feestdagen was EA de grootste uitgever van de App Store. Vele applicaties werden in prijs verlaagd naar 79 eurocent. Ook de timing van de actie, kort voor de feestdagen, was volgens EA belangrijk voor het succes. Doordat de games in prijs verlaagd werden gingen de verkoopcijfers omhoog, waardoor ze in de Top 25 voor betaalde applicaties van de App Store terechtkwamen. Vervolgens heeft Apple die lijsten tijdens de feestdagen stilgelegd, waardoor de games van Electronic Arts langer onder de aandacht bleven.

"De goed getimede promotionele actie op onze iPhone- en iPad-games heeft geresulteerd in een ongekend groot aandeel in de verkooplijsten van de App Store", zegt Schappert.  De dag na kerst waren 14 van de 25 bestverkochte titels op de iPhone afkomstig van EA. Voor iPad waren dat 15 van de 25.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou