EA: ‘Geweldig om van Call of Duty te winnen’ | Gamer.nl

EA: ‘Geweldig om van Call of Duty te winnen’ | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Blackwood werd na het ontvangen van de award gevraagd hoe het is om concurrent Call of Duty: Modern Warfare 3 te verslaan. "Natuurlijk, Call of Duty heeft het shooter-genre gedefinieerd, dus om daarvan te winnen? Dat is geweldig", aldus de busine leader van EA. De publieksprijs van 2010 en 2009 werden gewonnen door respectievelijk Call of Duty: Black Ops en Call of Duty: Modern Warfare 2.

Blackwood sprak ook over de andere games die kansmaakten op de prijs, volgens hem niet de minste. "Skyrim was ook kanshebber, Portal 2 was er, (Batman: Arkham City) was er en ook Minecraft. Het ging er gewoon om dat we eerste werden. Het gaat er niet om wie we verslaan, maar dat we eerste zijn."

Blackwood denkt dat gamers op Battlefield 3 hebben gestemd omdat ze iets nieuws wilden. "Het is zo uniek, de diepte die in krijgt de multiplayer met de voertuigen. En wanneer je zo'n Battlefield-moment beleeft, het blaast je gewoon weg. De game geeft spelers iets dat geen andere game in dit genre, eigenlijk helemaal geen andere game, biedt. Het is geweldig", aldus Blackwood.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou