EA gefrustreerd door gebrek aan succes van Wii-games | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Tijdens het gesprek gaf Riccitiello aan dat hij gefrustreerd is door de lage verkoopaantallen die hun titels behalen op Nintendo's spelcomputer. Van alle derde partijen levert Electronic Arts in zijn ogen de beste games voor de Wii. Deze console is volgens hem dan ook zwakker dan in eerste instantie werd verwacht.

Samenwerking

De directeur van EA zou dan ook graag zien dat Nintendo meer samen gaat werken met derde partijen om de verkoop te stimuleren, zodat beide partijen succes kunnen boeken op een platform dat geplaagd wordt door dalende verkoopcijfers. Daarnaast zou Nintendo zelf meer titels uit moeten brengen voor de Wii om zo de intere e voor de spelcomputer te vergroten.

Riccitiello gaf wel aan dat derde partijen geen succes hoeven te verwachten in Azië. Daarom kunnen ze zich beter richten op de kleine veertig miljoen consumenten die zich wel in hun marktgebied bevinden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou