Darkspore werd eerder deze maand al aangekondigd, maar buiten het feit dat het een actie-RPG betreft en daarmee behoorlijk afwijkt van de eerste Spore-titel was er nog niets bekendgemaakt over de game. EA heeft nu echter aanvullende informatie over Darkspore uit de doeken gedaan.

Eigen ontwerp

Het spel bouwt in bepaalde opzichten verder op Spore, waarin spelers de spelwereld konden bevolken met hun zelfgemaakte creaties. In Darkspore is het mogelijk om het speelbare personage aan de hand van die functionaliteit aan te passen. Ook kunnen de vijanden die in Darkspore rondlopen door spelers ontworpen worden. Deze moeten voordat ze daadwerkelijk in de wereld terechtkomen echter eerst goedgekeurd worden door ontwikkelaar Maxis.

In Darkspore nemen spelers het op tegen de 'Darkspore', een genetisch gemanipuleerd wezen dat de gehele populaties van planeten tot mutanten heeft gemaakt met als doel over het universum te regeren. Het spel kan zowel singeplayer als coöperatief gespeeld worden en biedt een ruime selectie aan voorwerpen, wapens en uitrusting om vijanden en bazen mee te verslaan. Spelers kunnen het met hun uitgedoste personage ook opnemen tegen andere spelers in 'Player vs. Player'-arenas.