EA-games komen naar Steam

EA-games komen naar Steam

EA-games worden weer beschikbaar via Steam als onderdeel van een nieuwe samenwerking tussen EA en Valve.

Naast de games van EA wordt ook de EA Access games-abonnementsdienst aangeboden via Steam. De eerste game die beschikbaar gaat zijn via het platform is Star Wars Jedi: Fallen Order. Games zoals Apex Legends en Fifa 20 komen later ook naar Steam. EA-bestuurslid Mike Blank gaat dieper in op de samenwerking in een interview met Engadget en bespreekt de vriendenlijsten van de gebruikers.

“We werken samen met Valve en Steam om onze vriendenlijsten op een efficiëntere manier te koppelen, zodat spelers samen kunnen spelen, ongeacht welk platform je gebruikt,” aldus Blank aan Engadget.

Er zijn wel een aantal dingen die belangrijk zijn om te weten; games die de gebruiker al gekocht heeft via Origin kunnen niet met Steam geopend worden. Er bestaat een kans dat dit later gaat veranderen, maar daar is verder niks over gezegd. Ook moeten gebruikers een EA-account aanmaken voordat zij games via Steam kunnen spelen en is EA Origin launcher nodig om alles in te stellen.

Geruchten rondom de samenwerking ontstonden afgelopen weekend al, na eenhint van EA op hun Twitter. Na jaren pc-games exclusief te lanceren op hun eigen launcher is EA zich weer aan het uitbreiden. Eerder deze maand werd al onthuld dat EA-games nu ook beschikbaar zijn op Humble. “We willen zijn waar de spelers zijn,” reageert Blank op de vraag waarom dit nu veranderd. Ze willen het zo makkelijk mogelijk maken voor hun spelers door de games op meerdere platformen aan te bieden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Fijn. Die Origin launcher is hoofdpijn.

0
test

@Oxymorphone "Ook moeten gebruikers een EA-account aanmaken voordat zij games via Steam kunnen spelen en is EA Origin launcher nodig om alles in te stellen." Die Origin launcher moet je dus nog gewoon blijven gebruiken naast Steam. p.s. Waarom doet tie hoofdpijn???

0
test

@Magister De launcher schijnt alleen nodig te zijn voor de eerste installatie, daarna moet (als ik het goed begrepen heb) je de games gewoon kunnen starten via steam.

0
test

@Magister Omdat het elke keer om wachtwoorden zeurt.

0
test

@Oxymorphone Vind de Origin launcher eigenlijk een stuk mooier/beter dan de SteamClient wat nog steeds een echte ruk client is (heb een zeer grote library en het is gewoon een ramp om er iets in te zoeken, naast dat ik 1 van de meest irritante dinge vind is dat ik als ik een game aanklik in mijn library ik naar de shop pagina moet om te kijken wat voor game het precies is..

0
test

Het boeit me eigenlijk vrij weinig of ik nou Origin of Steam gebruik maar het is wel makkelijk dat het nu via Steam kan omdat ik daar toch wel mijn grootste bibliotheek heb.

0

Aanbevolen voor jou