EA gaat meerdere oude franchises terugbrengen | Gamer.nl

EA gaat meerdere oude franchises terugbrengen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"We hebben een aantal oude franchises waar we nu naar kijken... die we opnieuw uitdenken en terugbrengen. We hebben een soort regel die zegt dat je een hele goede reden moet hebben om iets terug te brengen. Wat kun je ermee doen om het fris te maken en wat brengt het voor nieuws naar de franchise?"

Volgens Gibeau heeft EA dat ook gedaan met Medal of Honor. Die serie werd vernieuwd in 2010 en had een nieuwe setting: een moderne oorlog in plaats van de Tweede Wereldoorlog. "Maar wanneer we naar de Road Rash- of Strike-series of sommige andere franchises kijken, dagen we onszelf echt uit. We kunnen ze niet simpelweg met nieuwe technieken maken en de gameplay behouden van tien jaar geleden, we moeten iets nieuws hebben. Dat is een van de uitdagingen waar we zoal mee geconfronteerd worden."

Syndicate

Volgens vele geruchten werkt Starbreeze Studios voor Electronic Arts aan een nieuwe versie van de kla ieke franchise Syndicate. Ook zou EA hebben getracht Road Rash, een serie waar Gibeau in het verleden zelf aan heeft meegewerkt, terug te brengen. In 2009 doken er namelijk conceptbeelden op van een nieuwe versie; naar verluidt is dat project echter stopgezet.

Volg de Gamescom op Gamer.nl


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou