In het filmpje laat de gebruiker zien hoe hij via een paar aanpassingen een teamlid vrijspeelt dat via het uitbreidingspakket wordt toegevoegd. De reactie van EA op deze bewering luidt als volgt: "From Ashes is een download van 600 megabyte met allemaal nieuwe content, het bevat onder andere de missie op Eden Prime, nieuwe opties in gesprekken, nieuwe Prothean-wapens en een nieuw uiterlijk voor alle squad-leden."

"Alle content in het pakket is gemaakt nadat de game klaar was en staat niet op de disk", zo gaat het statement verder. De uitgever stelt wel dat er bepaalde character models al op de disk gezet zijn om het installeren van de DLC soepel te laten verlopen.

Ophef

De reactie van EA is een gevolg van de ophef die de afgelopen week ontstond over de From Ashes-DLC. EA beweerde eerder dat deze content door een apart team was ontwikkeld nadat de ontwikkeling van de hoofdgame al was afgerond. Uit de video blijkt echter dat er in de installeerbestanden van de game een map te vinden is met daarin verwijzingen naar het Prothean-teamlid. Dit personage kan via een omweg beschikbaar gemaakt worden zonder dat daarvoor de DLC nodig is. Dit zou volgens fan bewijs zijn dat een deel van From Ashes al op de disk staat.