Fifa 19 toont kansen bij aankoop Ultimate Team Pack | Gamer.nl

Fifa 19 toont kansen bij aankoop Ultimate Team Pack | Gamer.nl

Electronic Arts zegt tijdens Gamelab in Barcelona tegen href="https://www.eurogamer.net/articles/2018-06-29-ea-says-fifa-19-will-disclose-pack-odds">Eurogamer </a>dat het in Fifa 19 de kansen gaat weergeven bij het kopen van Ultimate Team Packs. Daarnaast ziet de Franse autoriteit 'Autorité de regulation des jeux en ligne' (ARJEL) lootboxes niet als een vorm van gokken.

De EA Sports vice president en COO Daryl Holt meldt dit. "Spelers die een pack kopen in Ultimate Team weten wat ze krijgen. Je krijgt gegarandeerd een specifiek aantal a ets - en we gaan ermee starten om ook de kansen te weergeven van wat je mi chien krijgt," zegt Holt.

"Dit is wat er in onze jaar 19-editie zit inbegrepen. Dus, men krijgt minstens te weten wat de kansen zijn om kaart X, Y of Z te krijgen."

Of de COO met een "X, Y of Z kaart" de zeldzaamheidskla en bedoelt of echt specifieke spelers in Fifa 19 blijft nog in het midden liggen. Daarnaast doet Holt nog een uitspraak over de constructie van Fifa Ultimate Team-modus en de lootboxes in Battlefront 2. Zo zegt Holt: "Wij denken dat het Ultimate Team-systeem anders werkt dan de lootbox-controverse rondom Battlefront. Wij geloven niet in het gok-aspect van de mechanieken die wij introduceren, omdat er geen echte waarde aan de packs zit."

Zoals Eurogamer laatst heeft aangewezen, is er wel geld te verdienen aan deze packs.

Tijdens de E3 vroeg onze redacteur Jacco Peek of EA vervolgstappen ging ondernemen naar aanleiding van de commotie rondom lootboxen. Daarop werd geantwoord dat ze meer transparantie gingen bieden ten opzichte van lootboxes.

Het is niet duidelijk of de Nederlandse Kan pelautoriteit contact heeft opgenomen met EA naar aanleiding van het onderzoek . De Kan pelautoriteit controleerde twintig juni of er daadwerkelijk veranderingen waren doorgevoerd. Wel heeft Valve duidelijk gemaakt dat ze benaderd zijn en heeft het bedrijf de Steam Marketplace voor Dota 2 en Counter-Strike: Global Offensive gesloten voor Nederlandse gebruikers.

Fifa Ultimate Team Ronaldo

Frankrijk

In de publicatie van ARJEL komt naar voren dat lootboxes geen vorm van gokken zijn, omdat het niet noodzakelijk geld waard is. En wanneer dat wel het geval is, zoals bij skin ruil-sites, zegt ARJEL dat de uitgever of ontwikkelaar vereist is om te participeren in het goedkeuren van deze handel. Hierbij wordt vermeldt dat het pa ief dogen en simpelweg negeren van dit soort activiteiten dus niet telt als 'goedkeuren.'

De reactie van ARJEL is dat het een gecoördineerde actie tegen lootboxes wil, maar vooralsnog het fenomeen niet definieert als gokken. Er worden geen duidelijke vervolgstappen aangegeven. De instantie beroept zich op een betere financiële analyse van de situatie en dat er eerst een algehele overeenstemming moet komen van heel Europa, aangezien de Gaming Regulators European Forum (GREF) ook bezig is met een onderzoek. Dit onderzoek moet de zaak nog meer verduidelijken volgens de Fransen en bovendien uitgevers, ontwikkelaars en ouders waarschuwen voor de gevaren voor minderjarigen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou