Nick Button-Brown, het hoofd zaken ontwikkeling bij EA Partners, heeft in een interview gezegd dat Europese ontwikkelaars meer creativiteit in zich hebben dan hun Amerikaanse collega's, omdat die laatste meer gericht zijn op geld verdienen in plaats van een risico nemen.

Volgens Button-Brown zijn er een hoop goede ontwikkelaars in Europa. Zo denkt hij dat een spel als Grand Theft Auto nooit in Amerika gemaakt had kunnen worden. Het is dan ook Button-Brown's taak om zo veel mogelijk onafhankelijke ontwikkelaars achter EA te scharen. Zo verwacht hij binnenkort een nieuwe Duitse ontwikkelaar aan het team kan toevoegen.

Als grote voordeel van Europa noemde hij de diversiteit. Bij Crysis ontwikkelaar Crytek bijvoorbeeld, werken mensen uit ruim 27 andere landen. Al deze verschillende nationaliteiten leveren samen een goede mix op. Door de combinatie ontstaan titels die niet alleen in het land van herkomst gespeeld zullen worden, maar wereldwijd, aldus Button-Brown.

EA Partners verwacht nog regelmatig nieuwe ontwikkelaars bij het team te voegen, al zal dat vooral gaan om ontwikkelaars die al een gevestigde naam hebben, omdat EA ondanks de creativiteit niet te veel risico wil nemen. Het lijkt er dus op dat Europa steeds serieuzer genomen gaat worden.