Apple heeft in totaal een bedrag van 51 miljard dollar te besteden. Toen een analist maandag aan Jobs vroeg waarom het bedrijf niet overwoog zijn aandelen terug te kopen of dividend uit te betalen, zei Jobs: “We houden het buskruit graag nog even droog, omdat we het gevoel hebben dat er één of meer strategische kansen liggen".  Analisten zijn het erover eens dat Jobs uit is op acquisities en volgens sommige gaat het daarbij om de aankoop van een groot bedrijf.

Bedrijven als Netflix, Electronic Arts, Sony, Disney, Adobe en profielensite Facebook worden genoemd. De geruchten over een mogelijke overname van Facebook werden onlangs versterkt, toen Jobs Facebook-oprichter Mark Zuckerberg uitnodigde voor een etentje.

Kritiek

Niet alle analisten zijn het echter eens over het bovenstaande lijstje. Volgens Daniel Ernst , analist van Hudson Square Research, zou de aankoop van Netflix bijvoorbeeld onlogisch zijn, omdat Apple via iTunes al videocontent aanbiedt aan 160 miljoen mensen. De aankoop van Adobe zou controversieel zijn, aangezien Apple de laatste maanden een wat moeizame verstandhouding heeft met dat bedrijf. Dit komt onder andere doordat Apple geen Adobe Flash ondersteunt op zijn mobiele apparaten, omdat het te traag zou zijn.