Peter Moore, CEO van EA, zegt tegen Polygon dat hij juist een voorstander is van tweedehands gameverkoop. "Ik vind het ecosysteem goed. Ik vind het goed dat het prijzen acht jaar lang op een acceptabel niveau heeft gehouden", aldus Moore.

Moore stelt dat EA niet achter deze beperkingen zit. "EA heeft nooit een gesprek gehad - en ik was altijd aanwezig - met de fabrikanten, waarin we zeiden dat er een systeem moet zijn om ons een deel van de verkoopprijs te geven of het zelfs helemaal te stoppen. Absoluut incorrect", aldus de baas van EA.

Ook Activision liet gisteren in een interview met GameTrailers weten niets tegen de verkoop van tweedehands games te hebben. Acitivision's Eric Hirshberg meldde dat gamers alleen maar naar het verleden van het bedrijf hoeven te kijken om hun conclusies. Zowel EA als Activision laten echter weten dat ze net als gamers deze week pas de volledige details van Microsoft en Sony hebben gehad, en dat ze intern nog moeten bespreken wat voor gevolgen dit gaat hebben. Ook andere uitgevers hebben zich nog niet concreet uitgesproken over hun plannen wat betreft de tweedehandsmarkt.

Bron: NU.nl/Gamer.nl

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3