EA denkt aan remakes van Populous en Theme Park | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Ik houd van het oude Bullfrog-merk," zegt Eliott, "het heeft mijn pa ie voor games aangewakkerd en ik ben erg trots dat Bullfrog deel uitmaakt van het erfgoed van Bright Light. Ik ben een enorme fan van Populous en Theme Park, dit waren twee van mijn favoriete games en ik zou het geweldig vinden om er remakes van te zien."

Eliott geeft aan op een bepaald punt zeker te gaan kijken naar deze titels en is ervan overtuigd dat er mogelijkheden zijn om de remakes te maken, maar dan niet als eenvoudige heruitgaves, maar als games die pa en in het huidige tijdsbeeld. "Het probleem is dat het romantische van het idee vaak los staat van de realiteit van de uitvoering. Als je je alle oude kla iekers die je speelde herinnert en ze nu weer zou spelen, dan zou dat niet hetzelfde zijn. Die games pasten in hun tijd, en de kunst met dat soort games is bedenken wat goed is voor deze tijd."

Bullfrog

De ontwikkelaar Bullfrog werd in 1987 opgericht door Les Edgar en Peter Molyneux. Laatstgenoemde maakte later bij het eveneens door hem opgerichte Lionhead Studios naam als de man achter Black & White en Fable.

Bullfrog Productions was in 1989 succesvol met haar eerste game Populous. Later volgden onder andere Syndicate, Theme Park, Dungeon Keeper en Theme Hospital.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou