EA meldde tijdens de presentatie van zijn kwartaalcijfers dat alle games van de uitgever een daling in verkoop zagen op de vorige generatie consoles. "Maar Battlefield 4 was niet anders dan Fifa of Need for Speed", aldus chief operating officer Peter Moore. "De afname was op de vorige generatie consoles en had niets te maken met problemen in de game zelf."

CEO Andrew Wilson erkent de serverproblemen waarmee de game vanaf de lancering mee te kampen had, maar zegt dat de ontwikkelaar deze snel oploste. "Kort nadat Battlefield 4 live ging hoorden we van sommige spelers dat er problemen waren met de game. Het Battlefield-team reageerde snel om de problemen op te lossen via updates en ze blijven aan het werk om er voor te zorgen dat spelers een geweldige game-ervaring hebben."

Ontwikkelaar Dice heeft op zijn website een 'Player Appreciation Month' aangekondigd voor februari, waarin dagelijks beloningen worden weggegeven aan spelers. Elke dag krijgen spelers een Battlepack, die XP-boosts of cosmetische upgrades bevatten. Ook vinden er meerdere weekenden plaats waarin spelers twee keer zo veel ervaringspunten verdienen.