"Je mag van mij aannemen dat de volgende Need for Speed ontwikkeld wordt door EA Black Box. Welke ontwikkelaar wat gaat doen, hebben we nog niet precies vastgesteld, maar het idee is dat we ontwikkelaars aan verschillende dingen laten werken", aldus Soderlund. EA Black Box heeft de afgelopen tien jaar diverse delen in de Need for Speed-reeks gemaakt, waaronder Need for Speed Underground en Need for Speed World.

Burnout

Wat het volgende project van Criterion wordt kon Soderlund niet zeggen. "Dat moeten we nog maar zien. Het is vanzelfsprekend een briljante studio en we zullen hen op een project zetten dat zinvol is voor zowel Criterion als EA. Maar daar kunnen we op dit moment nog niet echt over praten." Soderlund noemt vervolgens een nieuw deel in de Burnout-serie, waar Criterion als ontwikkelaar om bekend staat. "Ik hoop dat we in de toekomst nog meer Burnout-spellen gaan zien, maar het blijft een kwestie van prioriteiten stellen."

Need for Speed: Hot Pursuit is in ontwikkeling bij Criterion en verschijnt op 18 november voor Xbox 360, PlayStation 3, Wii en PC.