EA heeft vandaag officieel hun fitnessprogramma EA Sports Active aangekondigd. EA zoekt al sinds de lancering van Wii Fit naar een concurrent voor Nintendo's fitnessgame en zegt deze gevonden te hebben in Sports Active.

In een interview met Gamespot wijdt EA Sport's president Peter Moore verder uit over Sports Active en het verschil tussen Sports Active en Wii Fit: "Onze game zal een compleet nieuwe ervaring bieden op het gebied van fitness. De Westerse filosofie achter fitness verschilt behoorlijk met de Oosterse filosofie. In het Oosten draait het voornamelijk om balans en coördinatie en zul je tijdens de oefeningen niet zo snel in zweten uitbarsten. Onze game is daar niet voor gemaakt. Wij hebben naar het spel gekeken en hebben geprobeerd om een andere ervaring te bieden. Eentje die Wii Fit aanvult, maar ook meer toepasbaar is op de Westerse manier van fitness."

"Het grote geheim achter Sports Active is het feit dat we een toepassing hebben gemaakt waardoor je de Wii-mote aan je lichaam vast maakt. Op deze manier worden de bewegingen die je lichaam maakt ook door je avatar op het scherm gemaakt. We hebben uiteindelijk veel tijd gestopt om juist deze techniek te perfectioneren. Het is ook niet zo dat Wii Fit een slechte game is, maar wij denken dat het lastig wordt om de Westerse manier van fitness op een Balance Board uit te voeren", aldus Moore.

Je hebt straks geen Balance Board nodig om Sports Active te kunnen spelen. Maar mocht je er wel een hebben dan zullen er genoeg oefeningen zijn waarbij je hem wel kunt gebruiken. De game staat gepland voor het tweede kwartaal van volgend jaar.