Met NBA Street Vol 2. leverde EA Big onlangs een op en top basketballgame af die het niet zo nauw nam met het realisme en zich vooral op ijzersterke gameplay concentreerde. Spectaculaire moves en bonussen behoorden tot het arsenaal aan mogelijkheden welke deze sportgame boven de rest deed uitstijgen. Dit resulteerde in een goede verkoop en dus zet men bij EA dit concept door naar een andere sport, namelijk American Football. De Madden NFL reeks gaat naar de straat met NFL Street.

Het team achter NFL Street is hetzelfde team als dat Madden NFL ontwikkelde en dus niet het team achter NBA Street. Toch heeft men voor NFL street goed gekeken bij NBA Street Vol. 2 om te zien wat men toe kon voegen om de sport vooral leuker te maken. Zo heeft men het uitdagende combo-trick systeem overgenomen en het aantal spelers tot 7 per partij gereduceerd. Ook zijn de gamebreakers weer van de partij.

Ook zijn de omgevingen in het spel niet zoals we die kennen. Geen grote stadia maar gewone sportveldjes in woonwijken zijn het decor in NFL Street. Of het spel echter net zo goed gaat worden als NBA Street Vol. 2 is nog even afwachten. Screenshots uit de PS2 versie tref je alvast hier aan.