EA: 'Bewegingsgevoelige besturing geen vervanging voor controllers' | Gamer.nl

EA: 'Bewegingsgevoelige besturing geen vervanging voor controllers' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Veel mensen vragen het aan me: 'zullen de bewegingsgevoelige besturingen de controller vervangen?' Ik denk het niet. Ik kan mij moeilijk voorstellen dat ik een toekomstige game van bijvoorbeeld Medal of Honor, Call of Duty of Battlefield ga spelen door achter mijn bank te springen en mijn hand te vormen in een geweer", aldus Riccittiello, die aangeeft dat hij geprobeerd heeft te racen met een bewegingsgevoelige besturing maar er niets aan vond. 

Riccitiello vraagt zich vervolgens af hoelang Kinect en Move populair zullen blijven en haalt daarbij het feit aan dat de Wii gemiddeld een kortere speeltijd kent dan de consoles met traditionele controllers. De Wii zorgt voor "kortere maar intensere ervaringen, terwijl games op de PlayStation 3 en Xbox 360 uren achter elkaar worden gespeeld."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou