'EA-baas noemt Fifa-licentie een hindernis voor voetbalreeks'

'EA-baas noemt Fifa-licentie een hindernis voor voetbalreeks'

Andrew Wilson, de CEO van Electronic Arts, zou hebben geclaimd dat de licentie die het bedrijf van voetbalorganisatie Fifa afneemt een mogelijke hindernis vormt voor de gelijknamige gamefranchise.

Dat meldde hij volgens VGC afgelopen november tijdens een meeting met werknemers. Deze informatie zou de website van anonieme bronnen hebben vernomen. 

Volgens Wilson zou Fifa EA tegenhouden om te experimenteren met de reeks. Zo zou het bedrijf alleen voetbalwedstrijden met teams bestaande uit elf spelers mogen implementeren. Ook zou EA "bredere digitale ecosystemen" in de game willen toepassen en dat niet mogen. Volgens Wilson zou EA in ruil voor die regels "alleen de vier letters (van Fifa) op het doosje mogen zetten". EA heeft officieel niet bevestigd dat bovenstaande visie intern is uitgesproken. Volgens VGC komt dit jaar nog wel Fifa 23 uit.

Vorig jaar bleek al dat de langdurige samenwerking tussen EA en Fifa niet vlekkeloos verliep. EA kondigde toen al publiekelijk aan dat het overwoog de relatie met Fifa te beëindigen. EA legde toen ook handelsmerken vast voor 'EA Sports FC', de mogelijke nieuwe naam van de populaire voetbalreeks als de samenwerking met Fifa wordt stopgezet.

EA Sports FC24

EA Sports FC24 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Helemaal kut FIFA.

0
test

Tja, die miljarden euro's aan licentie die FIFA wil, zal er ook een groot deel mee re maken hebben. Heel de Fifa is sowieso zo corrupt als de pest.

0

Aanbevolen voor jou