Nieuws

'EA-baas noemt Fifa-licentie een hindernis voor voetbalreeks'

Gaat de samenwerking dan toch stopgezet worden?

Geschreven door Michel Musters op
Andrew Wilson, de CEO van Electronic Arts, zou hebben geclaimd dat de licentie die het bedrijf van voetbalorganisatie Fifa afneemt een mogelijke hindernis vormt voor de gelijknamige gamefranchise.

Dat meldde hij volgens VGC afgelopen november tijdens een meeting met werknemers. Deze informatie zou de website van anonieme bronnen hebben vernomen. 

Volgens Wilson zou Fifa EA tegenhouden om te experimenteren met de reeks. Zo zou het bedrijf alleen voetbalwedstrijden met teams bestaande uit elf spelers mogen implementeren. Ook zou EA "bredere digitale ecosystemen" in de game willen toepassen en dat niet mogen. Volgens Wilson zou EA in ruil voor die regels "alleen de vier letters (van Fifa) op het doosje mogen zetten". EA heeft officieel niet bevestigd dat bovenstaande visie intern is uitgesproken. Volgens VGC komt dit jaar nog wel Fifa 23 uit.

Vorig jaar bleek al dat de langdurige samenwerking tussen EA en Fifa niet vlekkeloos verliep. EA kondigde toen al publiekelijk aan dat het overwoog de relatie met Fifa te beëindigen. EA legde toen ook handelsmerken vast voor 'EA Sports FC', de mogelijke nieuwe naam van de populaire voetbalreeks als de samenwerking met Fifa wordt stopgezet.

Dit artikel delen:

Lees meer

Via Xbox-dashboard kan weer direct naar Twitch gestreamd worden De PlayStation Plus-games van maart zijn bekend
2

Reacties op: 'EA-baas noemt Fifa-licentie een hindernis voor voetbalreeks'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  TommyVercetti

  • 24 februari 2022 14:31
  Helemaal kut FIFA.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  SuperDre

  • 24 februari 2022 21:13
  Tja, die miljarden euro's aan licentie die FIFA wil, zal er ook een groot deel mee re maken hebben. Heel de Fifa is sowieso zo corrupt als de pest.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.