EA: 'Als het logisch is voor ons, maken we NX-games' | Gamer.nl

EA: 'Als het logisch is voor ons, maken we NX-games' | Gamer.nl

Electronic Arts ontwikkelt mogelijk games voor Nintendo's nieuwe platform NX, maar kan vooralsnog geen duidelijke bevestiging geven.

In een interview met BBC geeft EA's vicepresident Patrick Soderlund antwoord op de vraag of het vorige week aangekondigde Battlefield 1 ook naar NX kan komen wanneer de console volgend jaar lanceert. 


"Ik persoonlijk en het bedrijf zijn grote fans van Nintendo", zo vertelt Soderlund. "Ze zijn de reden waarom ik games ben gaan maken. We zijn in constante communicatie met (Nintendo) en als ze met iets op de markt komen en het is logisch voor ons, dan zijn we er."

Het antwoord lijkt meerdere lagen te hebben, omdat de Wii U blijkbaar niet logisch was voor EA - na een paar games op en rond de lancering heeft het bedrijf nooit games voor die console uitgebracht. Ook Sega's laatste console, de Dreamcast, ontving nooit games van de uitgever. 

De NX komt in maart 2017 uit. Electronic Art is één van de grootste westerse third-party uitgevers en heeft franchise als Fifa, Need for Speed, Ma Effect, Star Wars Battlefront en Battlefield.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou