EA aangeklaagd vanwege SecuROM in de Verenigde Staten | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Richard Eldridge, een gamer afkomstig uit Pennsylvania, heeft de stoute schoenen aangetrokken en heeft een rechtszaak aangespannen tegen EA. Volgens Eldridge zou EA zich schuldig maken aan computervredebreuk, doordat het bedrijf ongevraagd en zonder waarschuwing het programma SecuROM installeert.

Toen Eldridge de Spore Creature Creator Free Trial Edition installeerde, werd  tevens het programma SecuROM op zijn PC geinstalleerd. Iets wat Eldridge 'misleidend' en 'onrechtvaardig' noemt."Het bijsluiten van geheime, niet kenbaar gemaakte software in de vorm van SecuROM bij een gratis product is een grove schending van je recht om zelf te bepalen wat er wel of niet op jouw PC wordt geïnstalleerd." Het doel van Eldridge is enige compensatie voor de geleden schade en tevens wil hij via deze weg iedereen die de Spore Creature Creator Trial Edition heeft geïnstalleerd, ook een kans geven op diezelfde compensatie.

Overigens is Eldridge niet de enige gamer die zich 'genaaid' voelt door EA. Ook Dianna Cortez uit Mi ouri, heeft een rechtszaak aangespannen tegen EA. Cortez is , zoals ze het zelf omschrijft, een 'gretige' Sims-speler en kocht in september 2007 The Sims: Bon Voyage. Na het installeren van het spel, en vervolgens ook de beveiliging oftware SecuROM, zou Cortez enkele CD's met daarop backup bestanden van The Sims, niet meer kunnen afspelen. Zelfs opgelsagen bestanden op haar iPod en USB Flash Drive waren niet meer terug te halen.

Het is nog maar de vraag of de twee gamers deze rechtszaken gaan winnen, maar mocht dat wel het geval zijn, dan zullen er ongetwijfeld meerdere rechtszaken volgen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou