Iedereen die de E3 dit jaar heeft gevolgd zal het niet ontgaan zijn dat de voorheen grootste gamesbeurs ter wereld de laatste jaren flink in grootte afgenomen was. Na een jaartje Santa Monica vorig jaar en een beurs met standjes niet groter dan 36 vierkante meter dit jaar leek de E3 op sterven na dood. Het was zo erg dat zowel John Riccitiello van EA als Laurent Detoc van Ubisoft de beurs tot een schande verklaarden. Dit moest anders volgens de beide heren en het lijkt er op dat dit nu gaat gebeuren.

De Entertainment Software Association, de organisator van de E3, heeft namelijk laten weten dat de beurs volgend jaar weer zal groeien. Hoewel de gewone gamer nu geen gat in de lucht hoeft te springen om een ticket naar Los Angeles te kopen zal de E3 "ieder gekwalificeerd computer en gamesindustrie-publiek verwelkomen". Hieronder vallen ontwikkelaars maar ook analisten, winkeliers en niet te vergeten de media. Daarnaast zal de beurs weer grotere stands toelaten, al is nog niet bekend hoe groot deze stands mogen zijn.

Riccitiello is in ieder geval positief over de veranderingen want hij verwacht dat de E3 2009 de "toonaangevende Noord-Amerikaanse gamesbeurs" zal zijn. Detoc belooft op zijn beurt vuurwerk en merkt op dat de veranderde E3 "het beste in ons naar boven zal halen, waardoor we onze reputatie als leiders in de entertainment-industrie kunnen bewijzen". De E3 2009 zal plaatsvinden tussen 2 en 4 juni.