Gearbox Software vond het na enkele ports en uitbreidingen voor andere developers en uitgevers tijd worden om zelf eens aan een groot project te beginnen. Dit project is Brothers in Arms geworden, een tactische First Person Shooter, gebaseerd op de Tweede Wereldoorlog. Alwéér een Tweede Wereldoorlog game hoor ik je zeggen; wel, misschien is dit er toch één om in de gaten te houden.

Brothers of Arms belooft namelijk een veredeld Call of Duty te worden. Wat ik hiermee bedoel, is dat de game de actie en het spektakel van CoD biedt, maar daanaast ook nog eens een flinke portie tactiek en een minder scripted events aan je voorschotelt. Je speelt namelijk de commandant van een squad soldaten en kunt op ieder moment je team orders geven. Dit squad is vervolgens ook nog eens opgedeeld in een Fire Team en een Assault Team, waardoor een groot scala aan tactische opties tot je beschikking komt te staan.

In de E3 presentatie, een vergrote versie van de eerder vrijgegeven movie, van de game worden meerdere facetten van Brothers in Arms besproken door Gearbox' CEO Randy Pitchford en militair adviseur Col. John Antel, en krijg je een aardige indicatie van de richting die de game op wil. Al met al een erg indrukwekkende video, die aantoont dat games gebaseerd op de Tweede Wereldoorlog nog alles behalve uit zijn. Download de trailer vanaf deze website.