We wisten het gisteren al te melden, de Xbox gaat online met behulp van Xbox Live. Vandaag komen de eerste details online en die zijn indrukwekkend.

Met 3 datacenters verspreid over de hele wereld (Londen, Tokio en Redmond Washington) gaat Microsoft Xbox Live wereldwijd aanbieden. Om dit financieel beetje weer te geven, in totaal investeert Microsoft de komende 5 jaar $ 2 miljard in het project.

Op dit moment heeft uitgever Electronic Arts al aangegeven geen spellen te gaan maken voor Xbox Live. Dit omdat ze de strategie van Microsoft niet juist vinden. Wat hier precies mee bedoeld wordt is vaag, het zou er mee te maken kunnen hebben dat uitgevers niet aparte bedragen mogen rekenen om spellen te kunnen spelen. Het bedrag van ongeveer $ 10 per maand (of $ 49 voor eerste jaar bij aanschaf Xbox Communicator) is all-in, zonder extra kosten voor speciale spellen.

Bij het bericht is ook een flinke lijst met games te vinden die Xbox live gaan gebruiken. De service gaat in juli beginnen met NFL Fever 2003, Mech Assault en Unreal Tournament. De rest volgt hopelijk snel

Halo 2 (online)

Half Life: Counter-Strike (online)

Ninja Gaiden

Psychonauts

Star Wars Knights of the Old Republic

Tork

Splinter Cell

Blinx: The Timesweeper

Midtown Madness 3 (online)

Phantasy Star Online (online)

Project Ego

Star Wars Galaxies

MechAssault

Brute Force

Crimson Skies: High Road to Revenge

Dead to Rights

Dead or Alive Extreme Volleyball

Tao Feng

Panzer Dragoon Orta

Steel Battallion

Project Gotham Racing (online)

Amped (online)

Rallisport Challenge (online)

NBA Inside Drive 2003

NFL Fever 2003

Quantum RedShift

Turok Evolution

ToeJam & Earl 3

Kakuto Chojin

Mortal Kombat: Deadly Alliance Microsoft heeft een indrukwekkende rij met games die gebruik gaan maken van Xbox Live. Of het allemaal zo leuk is als dat het klinkt zullen we komende zomer kunnen testen.

We danken outcast , Marc Bouvier en Barry Versteeghe voor het melden. Update

Op het forum van TeamXbox zijn enkele screenshots verschenen van de Xbox Live presentatie.

[center][/center Surf door naar TeamXbox voor meer screenshots.