E3 krijgt geen digitaal evenement

E3 krijgt geen digitaal evenement

E3 gaat ook digitaal niet meer door dit jaar. Dat maakte een woordvoerder van de organisatie bekend tegenover PC Gamer.

In maart kwam de aankondiging dat de fysieke conventie van E3 in juni niet doorging vanwege de coronapandemie. ESA, de organisator van E3, gaf toen aan dat ze de mogelijkheden onderzochten of er een digitaal alternatief kon worden gehouden. Nu heeft ESA bekendgemaakt dat ook het digitale evenement niet doorgaat.

Een woordvoerder van de organisatie zegt tegenover het gameplatform PC Gamer het volgende: “Gezien de verstoring veroorzaakt door de COVID-19-pandemie, zullen we in juni geen online E3 2020 evenement organiseren. In plaats daarvan gaan we samenwerken met exposanten om de aankondigingen van individuele bedrijven, waaronder op www.E3expo.com, de komende maanden te promoten en onder de aandacht te brengen,” zegt de vertegenwoordiger. “We kijken ernaar uit om onze industrie en gemeenschap in 2021 samen te brengen bij een nieuw ontworpen E3 die een nieuwe ervaring geeft en ons publiek gaat opwinden.”

In de komende maanden gaan er dus verschillende losse presentaties plaatsvinden. Eerder maakten Microsoft, Ubisoft en Devolver Digital al hun plannen bekend om digitale presentaties te houden rond E3. Bethesda heeft onlangs bekendgemaakt geen digitale showcase te gaan houden.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

E3 was al jaren lang langzaam aan het sterven. Ik denk dat E3 ook niet meer terug gaat komen.

0
test

@warcryptic Dat zeiden ze na 2007 ook. Ik hoop dat je ongelijk hebt!

0
test

@warcryptic Ik denk het ook. Nu iedereen eigen 'Directs' gaan maken, is er geen meerwaarde meer op te noemen voor een beurs als E3. Erg jammer, dat wel. Ik kijk (keek) altijd uit naar die week voor nieuwe vette aankondigingen.

0

@warcryptic Denk van niet. Maar ach. Met Command and conquer/red alert 1 remastered ben ik wel weer 6 maanden goed tijdens deze zomer.

0

Aanbevolen voor jou