Nieuws

'E3 gaat dit jaar wel door, maar alleen digitaal'

Ondanks geruchten dat E3 dit jaar helemaal niet gehouden wordt

Geschreven door Michel Musters op
E3 zou dit jaar wel doorgaan, maar wel alleen digitaal en dus niet fysiek op een beursvloer.

Dat claimt journalist Tom Henderson. Hij zou dat via de Entertainment Software Rating Board (ESRB), de organisatie die leeftijdsclassificaties aan games geeft in de Verenigde Staten, hebben vernomen. ESRB zou e-mails hebben gestuurd naar game-ontwikkelaars waarin specifiek een digitale E3 wordt genoemd.

Begin dit jaar zou de Entertainment Software Association, de organisatie achter E3, al aan VentureBeat hebben gemeld dat de beurs digitaal zou worden gehouden. Er circuleerden echter ook geruchten dat E3 helemaal niet gehouden zou worden - fysiek noch digitaal. Als de informatie van Henderson klopt, gaat E3 dit jaar dus wel door, maar net als voorgaande jaren alleen digitaal.

Gisteren werd aangekondigd dat Gamescom in Keulen deze augustus zowel fysiek als digitaal wordt gehouden. Lees hier een longread van Gamer.nl waarin dieper wordt ingegaan op het verleden, het heden en de toekomst van E3.

Dit artikel delen:

Lees meer

Lego Princess Peach en Peach Castle aangekondigd 'Dead Space-remake komt pas begin 2023 uit'
3

Reacties op: 'E3 gaat dit jaar wel door, maar alleen digitaal'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Snoop213

  • 11 maart 2022 11:22
  Van mij hoeft het niet perse. Vorig jaar deden alleen Xbox en Nintendo deden hun best. Al vond ik de Nintendo direct op Metroid dread ook heel erg slecht. Maar van mij hoeft het niet speciaal. Ben dan in ieder geval benieuwd wat Xbox en Nintendo tonen. Want PlayStation zal de E3 wel overslaan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Linksquest

  • 11 maart 2022 12:28
  In de jaren van PS3 en begin PS4 keek ik elk jaar uit naar de E3, vooral de opening van Sony was altijd een hoogte punt om naar uit te kijken. De laatste 2 jaar heb ik het zelfs helemaal niet meer gekeken, maar hier op Gamer.nl het verslag gelezen en de hoogte punten eruit geknipt. Persoonlijk vind ik het concept van de Game Awards (buiten alle reclame na dan, maar goed er moet iets verdiend worden) beter, gewoon dingen laten zien en niet te veel op cijfers blijven hangen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Lord Ganon

  • 11 maart 2022 14:41
  Als Nintendo met Breath of the Wild 2 komt, kunnen ze de E3 wel overslaan; instakill.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.