Noem één ontwikkelaar die heer en meester is in het creeëren van westerse RPG's en vrijwel alle vingertjes zullen hoogstwaarschijnlijk onmiddellijk wijzen naar Bioware. Dit Canadese bedrijf heeft al vele pareltjes, waaronder Baldur's Gate, Neverwinter Nights, Knights of the Old Republic en Jade Empire mogen maken en het lijkt er op dat men met de nieuwe aankomende game genaamd Mass Effect (exclusief ontwikkeld voor de Xbox 360) opnieuw hoge ogen zullen gaan gooien. Verwacht alleen geen middeleeuwse avonturen met koene ridders en wulpse prinsessen, dit keer hebben we te maken met een keihard futuristisch verhaal wat zich afspeelt in de verre toekomst en wat nog het meest doet denken aan die andere topper van Bioware, Knights of the Old Republic.

Om nog maar eens goed te onderstrepen hoe de game nou werkelijk gaat worden en om te laten zien wat we allemaal kunnen verwachten heeft Bioware vandaag een demofilmpje het net opgeslingerd. Hoewel dit gewoon de E3-demonstratie betreft en er dus geen nieuwe beelden in zitten, wordt het nu wel duidelijk dat in ieder geval de graphics zeker het predikaat "next-gen" mogen krijgen.

Het filmpje komt in twee smaken, te weten een normale versie en een HD-variant. Downloaden van de E3-demo kan gemakkelijk via de Xbox Live Marketplace. Mensen zonder 360, wees niet getreurd, want je kunt het filmpje hier of anders hier vinden.