Tijdens de Olympische Spelen van dit jaar in Beijing zal ruimschoots aandacht worden gegeven aan de gamesport. Vandaag is namelijk bekend gemaakt dat tijdens de eerste vier dagen van de Olympische Spelen een groots e-sports welkomsevenement zal plaatsvinden, onder de noemer 'Digital Games'.

In veel Aziatische landen, waaronder ook China, is gaming al een officiële sport en is het een ware rage. Logisch dat China hieraan aandacht wil schenken. Hoewel gaming nog geen officiële Olympische sport is, zullen ze met de Digital Games zeker het gevoel willen geven dat het wel degelijk een Olympische sport kan zijn.

Het toernooi zal georganiseerd worden door de GGL, één van de grootste organisatoren op het gebied van e-sports. Zelf zeggen ze het volgende: "Dit is het moment waarop gamers hebben gewacht. Een spetterend evenement dat de cultuur van videogames benadrukt, wat één van de meest prominente vormen van entertainment is op dit moment."

Hoe het hele evenement exact in zijn werk zal gaan is nog niet bekend. Verdere details worden pas in de komende weken verwacht.