Zo vlak voor het begin van de eerste voorrondes heeft de E-sportbond, de Nederlandse bond voor de gamesport, de gamelijst bekend gemaakt voor het Nederlands Kampioenschap Gaming 2008. Daarmee samen zijn de toernooi-inschrijvingen en de ledenwerving officieel geopend.

Vorig jaar begon E-sportbond voor het eerst met het NK Gaming om de gamesport binnen Nederland onder de aandacht te brengen. Na een bescheiden succes en veel media-aandacht wordt het evenement dit jaar herhaald met een twaalftal games voor de PC, Nintendo Wii, PS2, PS3 en Xbox 360.

Tevens gebruikt E-sportbond het moment voor haar ledenwerving. Via de website ikbengamer.nl kan men nu ook eindelijk officieel lid worden van de E-sportbond. "Zowel een gratis als een betaald lidmaatschap is mogelijk. Leden zijn hard nodig om gaming officieel binnen Nederland erkend te krijgen. Dit kan alleen met een sterke achterban aan gamers die opkomen voor hun hobby," laat voorzitter Jasper Schoo weten. De eerste voorrondes van het NK Gaming vinden plaats tijdens het LAN-evenement The Party in Eindhoven op 18, 19 en 20 april. De grote finale zal zich dit jaar in Utrecht afspelen op 21 juni. Inschrijven kan via de NK Gaming website.