Dying Light krijgt prequel in vorm van geschreven verhaal | Gamer.nl

Dying Light krijgt prequel in vorm van geschreven verhaal | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het prequel-verhaal gaat Dying Light: Nightmare Row heten. Het verhaal draait om Mel Wyatt, een achttienjarige atlete en haar broer, die vastzitten in Harran door het uitbreken van een zombieplaag. Harran is ook de locatie waar Dying Light zich afspeelt.

Benson schreef eerder prequels voor Homefront en Hitman: Absolution en hij zette Metal Gear Solid 1 en 2 om in verhaalvorm. Ook was hij tu en 1997 en 2003 de officiële auteur van James Bond-verhalen. "Ik heb altijd al een verhaal over zombies willen schrijven, en dit was de perfecte kans. [Ontwikkelaar] Techland heeft een rijke en ook grauwe setting gecreëerd, dus dat gaf me een wonderlijke en griezelige wereld om mee te spelen", aldus Benson.

Details over Dying Light: Nightmare Row zijn nog niet bekendgemaakt. Mogelijk komt het verhaal tegelijk met de release van Dying Light uit, dat is op 30 januari. De game komt uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou