Dying Light geannuleerd voor PS3 en Xbox 360 | Gamer.nl

Dying Light geannuleerd voor PS3 en Xbox 360 | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De ontwikkelaar geeft aan dat de oude generatie consoles het spel niet soepel kon draaien. "Het spel kan bijvoorbeeld 200.000 objecten tegelijk laten zien. Daarbij komt nog eens het gebruik van realistische belichtingstechnologie. Daarmee drijven we de nieuwe systemen tot het uiterste", aldus Techland. "Daarom hebben we besloten dat we de oude generatie consoles achter moeten laten en dat we Dying Light alleen op next gen-consoles en pc uitbrengen."

In mei dit jaar werd het spel al uitgesteld naar 2015, eerst zou de game dit jaar nog uitkomen. Nu verschijnt Dying Light op 30 januari 2015 op pc, Xbox One en PlayStation 4. In Dying Light moeten spelers zien te overleven in een wereld vol zombies. 's Nachts worden de zombies sneller, maar spelers kunnen freerunnen om aan de zombies te ontkomen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou