Met de introductie van de 40GB PlayStation 3 voor vierhonderd euro, stegen ook de prijzen van de first-party games voor de PS3. In Groot-Brittannië moeten ze enkele ponden extra betalen, in Australië zo'n 10 Australische dollars. En wij hikken af en toe op tegen prijzen van wel € 75 voor Ratchet & Clank en Uncharted, wat toch wel erg veel van het goede is. Vandaag is, middels een uitspraak van Sony's Australië-man Michael Ephraim, bekend geworden dat de prijs van de nieuwe PS3-versie en de prijs van de games met elkaar samenhangen.

"De PlayStation 3 is een hele dure console om te maken en te verkopen. De verliezen zijn algemeen bekend. Na zo'n zes maanden in 2007 realiseerden we ons dat we onze inkomsten uit software moesten vergroten. We zitten nog steeds op dezelfde lijn als third parties en het was gewoon een zakelijke beslissing inzake winstgevendheid."

De tijd van goedkopere first-party games lijkt voor de PlayStation 3 dus voorbij. De portemonnee van de PS3-gamer moet van Sony nog ietsje leger.