Dutch Game Garden verhuist van Neude naar Jaarbeurs | Gamer.nl

Dutch Game Garden verhuist van Neude naar Jaarbeurs | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Dutch Game Garden verwacht zich door de verhuizing beter te kunnen profileren als middelpunt van de Nederlandse gamesindustrie. Eerder dit jaar opende men al haar derde vestiging in Hilversum. DGG heeft de afgelopen jaren meer dan 75 studio’s gehuisvest. Een groot deel van de huidige ontwikkelaars verhuist mee, terwijl een aantal bedrijven zich vestigen op andere plekken in Utrecht.

DGG ziet de verhuizing naar de Jaarbeurs als een grote stap in haar ontwikkeling: “Waarbij letterlijk het podium wordt geboden om mensen en markten 24/7 te verbinden.” Wat er met het huidige pand gebeurt is nog niet bekend.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou