Dutch Game Garden opent nieuwe vestiging in Breda | Gamer.nl

Dutch Game Garden opent nieuwe vestiging in Breda | Gamer.nl

PC PREVIEW - Gamers wennen als geen ander aan nieuwe ontwikkelingen. Een coversysteem is nog niet ge&#239ntroduceerd, of wij verwachten dat alle soortgelijke games minimaal een coversysteem hebben. Hoe raar was het dan ook dat De Sims 4 lanceerde zonder de mogelijkheid om beroepen daadwerkelijk uit te oefenen? De Sims 3 had dit immers ge&#239ntroduceerd met de Ambities-uitbreiding. Het vierde deel gaat dat eindelijk rechttrekken met een eigen beroepenuitbreiding. Wij mochten keihard aan het werk met De Sims 4: Aan het Werk!

Het is de derde vestiging van Dutch Game Garden, eerder stichtte de organisatie al opleidingen in Utrecht en Hilversum. NHTV heeft al sinds 2006 een game-opleiding: International Game Architecture and Design. Door een samenwerking met DGG krijgen studenten de kans om zelf een bedrijf op te zetten, ook is een van de doelen van de opleiding om de lokale economie van Breda te stimuleren.

Dutch Game Garden biedt in Breda zestig werkplekken waar studenten en afgestudeerden van NHTV kunnen werken aan een eigen gamebedrijf. Er is ruimte om te vergaderen, te presenteren en ook worden er netwerkevenementen gehouden. Verder werkt DGG aan een trainings- en coachingsprogramma voor de studenten en afgestudeerden.

De Bredase locatie van Dutch Game Garden bevindt zich op ongeveer vijf minuten loopafstand van NS-station Breda. Wethouder Economie en waarnemend burgemeester Bob Bergkamp opent de nieuwe vestiging op dinsdag 3 maart.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou