Dust 514 wordt free-to-play | Gamer.nl

Dust 514 wordt free-to-play | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het betaalde bedrag zou vertaald worden naar credits om uit te geven in de in-game winkel. "Het was een vrij verwarrend voorstel en we willen het duidelijk maken dat dit een free-to-play-game is", legt executive producer Brandon Laurino uit. Laurino denkt dat er alsnog een pakket voor tien of twintig dollar wordt aangeboden, inclusief in-game credits, maar dit is een extra optie voor consumenten.

Laurino vindt het belangrijk om te benadrukken dat Dust 514 geen pay-to-win-game wordt. "We hebben te maken met de kla ieke microtransactiedynamiek van 'ik kan dit item krijgen door ervoor te betalen' of 'ik kan dit item door er tijd in te investeren'. Maar geen van die opties geeft de ene speler een oneerlijk voordeel over de andere."

Er zijn inmiddels bijna duizend verschillende items ontworpen voor de in-game winkel van Dust 514. Hieronder bevinden zich acce oires die enkel het uiterlijk veranderen, booster-pakketten waarmee spelers bijvoorbeeld tijdelijk extra vaardigheidspunten verdienen en verschillende wapens.

Vita

Voor PlayStation Vita komt er een zogenaamde companion app uit van Dust 514. Hiermee kunnen gamers onder meer items kopen voor de PlayStation 3-versie van de game, hun personages aanpa en en strategieën bepalen met vrienden. CCP weet nog niet of de game zelf ergens in de toekomst ook wordt uitgebracht voor PlayStation Vita.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou