Duke Nukem Forever keert vanavond mogelijk terug | Gamer.nl

Duke Nukem Forever keert vanavond mogelijk terug | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De geruchten gaan dat Gearbox Software de ontwikkeling van Duke Nukem Forever op zich heeft genomen. 2K Games, uitgever van Gearbox-games, meldt op zijn blog dat "er iets groots gaat gebeuren" op hun stand tijdens het PAX-evenement, dat vanavond van start gaat. De gebeurteni en op de stand zijn vanaf vanavond 19.00 uur live te volgen via Ustream.

Grote demo

CVG heeft van ontwikkelaars uit de Verenigde Staten vernomen dat er van Duke Nukem Forever vanavond een "grote demo" vertoond zal worden. Volgens deze ontwikkelaars bouwt Gearbox Software voort op de versie van Duke Nukem Forever die studio 3D Realms achterliet. 3D Realms werd op 6 mei vorig jaar vanwege te weinig inkomsten van het project gehaald door Take-Two, eigenaar van de uitgeefrechten van Duke Nukem Forever.

Vorige maand berichtte Kotaku dat Duke Nukem Forever in handen zou zijn gekomen van ontwikkelaar Gearbox Software. Zowel Gearbox als 2K zijn onderdeel van Take-Two. Randy Pitchford, president van Gearbox Software, wilde toen tegenover Kotaku geen mededeling doen, maar verklaarde wel dat hij tijdens het PAX-evenement wellicht meer zou kunnen vertellen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou