Duke Nukem Forever heeft bedenker miljoenen gekost | Gamer.nl

Duke Nukem Forever heeft bedenker miljoenen gekost | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

“Ik sprak met George Brou ard [gedurende de annulering van Duke Nukem Forever] en hij zei: ‘Randy, dit is de ergste dag van mijn leven’, maar je kon aan zijn stem horen dat er meer speelde. Het heeft hem twaalf jaar van zijn leven gekost. Denk eens in wat jij bereikt hebt in twaalf jaar, Gearbox heeft vijf spellen uitgebracht in dat tijdsbestek”, aldus Pitchford.

Volgens Pitchford heeft de voortslepende ontwikkeling van Duke Nukem Forever Brou ard persoonlijk twintig tot dertig miljoen dollar gekost.”George Brou ard is zeker niet arm, maar ik schat toch dat hij zo’n twintig tot dertig miljoen dollar van zijn eigen geld heeft verloren aan Duke Nukem Forever. Dan maakt het niet meer uit wie je bent, dat is een hele hoop geld.”

Onlangs werd bekend dat Gearbox Software de ontwikkeling van Duke Nukem Forever heeft overgenomen en dat het spel in de loop van 2011 in de winkels ligt voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou