De Call of Duty-parodie komt in de vorm van de multiplayermap Call of Duke, met een stedelijke setting waarin Duke volgens Gearbox' omschrijving rondschiet met zijn "n00b t00b". Inferno biedt een "hels landschap vol lava en teleporters" en is geïnspireerd door Doom.

Multiplayermap 2Forts1Bridge, waarin Duke de beschikking krijgt over een minigun, parodieert Team Fortress 2. Het is onduidelijk waarop de vierde map, Sandbox, is gebaseerd. Op het Gearbox-forum wordt geopperd dat dit Halo of Battlefield zou kunnen zijn.

Naast vier multiplayermaps, bevat de Hail of the Icons Parody Pack drie nieuwe multiplayermodi: Freeze Tag, Hot Potato en Hail to the King. In Freeze Tag moeten spelers elkaar bevriezen en kapot trappen. Hot Potato draait om het zo lang mogelijk in bezit houden van de "babe". Hail to the King is Duke Nukem Forevers eigen versie van Deathmatch. 

Verkrijgbaar

Een prijs en exacte datum voor de Hail to the Icons-DLC is nog niet bekend. Spelers die lid zijn van de First Access Club kunnen deze gratis downloaden. Toegang tot deze club was te verkrijgen door Duke Nukem Forever voor te bestellen of de Game of the Year-editie van Borderlands te kopen. Wel moeten spelers zich dan nog voor de release van het spel in juni geregistreerd hebben op de First Access Club-website.