Het zombiespel Dead Rising voor de Xbox 360 is nog niet volledig in de ban in Duitsland. Het spel zal hoogstwaarschijnlijk niet in de winkels verschijnen, maar dat moet geen einde betekenen voor het spel. Een medewerker van Xbox Duitsland heeft het allemaal uitgelegd op zijn weblog.

De USK, gelijk aan de ESRB of PEGI, heeft besloten geen rating te geven aan het spel en een spel zonder goede leeftijdsaanduiding mag niet in de winkels komen te liggen. Hierdoor wordt het spel niet officieel uitgebracht, maar kan het wel verkocht worden. Volgens de Xbox-medewerker kun je een game officieel niet eens bannen voor de launch:

“When this “ban” happens, the game still can legally be sold “under the counter” to adults but any kind of advertising, including just showing it in a store, is forbidden. To get such a “ban” though the game must be available on the german market first, then a youth organization can apply for such a “ban” and this whole process can take several weeks. There is no way to “ban” a title before it even is released.”