Duitsland grootste afzetmarkt voor games in Europa | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De grootste  verkoopstijging was in Portugal te vinden met een toename van 16 procent ten opzichte van de eerste helft van 2008. Zweden en Nederland zagen ook een stijging in gamesverkopen, namelijk respectievelijk 4 en 2,4 procent. De Italiaanse en Belgische markt bleven nagenoeg ongewijzigd.

Gebrek aan grote titels

Duitsland ging de vorige nummer één, Groot-Brittanië, voorbij doordat de gameverkoop in dat land met twintig procent is gedaald. Volgens een woordvoerder van Gfk is dit te wijten aan het gebrek aan grote titels die dit eerste half jaar zijn uitgekomen in Groot-Brittanië. Frankrijk en Spanje hadden ook te maken met een afname, maar minder extreem.

De bestverkopende game tot nu toe in Europa is Wii Fit, met nog steeds de hoogste notering in de verkooplijsten van Duitsland, Oostenrijk en Groot-Brittanië.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou