Duitsers komen met nieuwe game voor Dreamcast | Gamer.nl

Duitsers komen met nieuwe game voor Dreamcast | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De game heet Sturmwind en wordt halverwege 2011 verwacht. De shoot 'em up bevat onder andere zestien levels, drie moeilijkheidsgraden, twintig eindbazen en een beloningsysteem, zo vertelt Redspot's baas Max Scharl in een . De reden om een game voor Dreamcast te ontwikkelen is volgens Scharl dat hij en vijf vrienden niet konden begrijpen waarom de spelcomputer het niet redde, terwijl het volgens hen een grandioze spelcomputer is.

Dreamcast

Sega's Dreamcast kwam in 1999 op de Europse markt, maar werd al na drie jaar niet meer ondersteund. Hoewel gamers over het algemeen zeer positief zijn over het apparaat, wist Sega niet genoeg marktaandeel te pakken. Het apparaat moest het afleggen tegen de PlayStation 2 en later ook de Xbox en GameCube. Na de geflopte Dreamcast besloot Sega geen spelcomputers meer te maken.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou