We wisten het vorige week al te voorspellen, de Duitse politiek gaat zijn pijlen richten op de gamesmarkt dat land.

Edmund Stoiber, kanselierskandidaat voor de Duitse christen-democraten, heeft zich hierover al uitgelaten. In de Duitse krant Welt am Sonntag verteld dat hij voor een verbod is op spellen over internet die betrekking hebben op het uitmoorden van anderen. Vooral Counter-Strike wordt in dit verband genoemd, dit omdat de moordenaar in Erfurt groot fan was van deze game.

Naast de gamesindustrie worden er ook stappen ondernomen tegen geweld op TV. Gerhard Schröder heeft de leiders van de grote Duitse radio- en tv-zenders uitgenodigd voor een discussie over geweld in de media.Voor politici was de schietpartij reden om behalve voor strengere vuurwapenwetten ook voor minder geweld op tv en op de computer te pleiten. "Wat we nodig hebben is een grotere intolerantie jegens de verheerlijking van geweld", aldus Stoiber in de krant Welt am Sonntag. Counter-Strike wordt vaak genoemd in de geweldsdiscussie

Wat de uiteindelijke gevolgen zullen zijn voor de gamesmarkt in Duitsland, de grootste in West-Europa met al zeer strengen wetten tegen geweld in games, zijn nog niet te overzien. Dat er iets gaat gebeuren is zeker, vraag is of de politiek of de makers voor het antwoord gaan zorgen.