Duitse DJ releaset album op Sega Mega Drive

Duitse DJ releaset album op Sega Mega Drive

Retro is steeds populairder aan het worden in de muziekwereld en artiesten zien een stijgende verkoop van vinylplaten. DJ Remute gaat nog een stap verder, door zijn nieuwe album uit te brengen op een cartridge voor de Sega Mega Drive.

In een interview met Eurogamer vertelt de Duitse Techno-DJ dat de muziek is geprogrammeerd in plaats van opgenomen, zodat de nummers afgespeeld kunnen worden op de soundchip van de Sega Mega Drive. Hiervoor is speciale software gebruikt waarmee de muziek gegenereerd wordt op de console.

DJ Remute legt uit dat de muziek in real-time gegenereerd wordt bij het aanzetten van de Sega console. "Het is het eerste plug & play-tech album. De cartridge, die op maat gemaakt is en slechts 4MB aan opslagruimte heeft, heeft een muzieksp0eler die geprogrammeerd is door legendarische coders uit de demoscene."

De DJ heeft gekozen om het album uit brengen op de Sega Mega Drive omdat de console beschikt over een soundchip met een uniek geluid. "Het geluid doet je gelijk denken aan Blade Runner of Cyberpunk."

Het is niet de eerste keer dat DJ Remute besluit om zijn album uit te brengen op een bijzonder medium. Zo heeft hij in 2017 zijn album Limited gelanceerd op een floppydisk.

Technoptimist komt uit op 22 maart. Een preview kan geluisterd worden op Bandcamp.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Geprogrammeerd door mijn team maat Kabuto, youtube maar op titan overdrive 2 als je wilt zien wat wij doen op de megadrive.

0
test

Zo vond ik bijvoorbeeld de house deuntjes uit The Adventures of Batman & Robin op de sega megadrive geweldig. Had echt een waanzinnige vibe.

0

Aanbevolen voor jou